Jeg får ofte venlige mails, som jeg er skrækkelig langsom til at få svaret på. Beklager! Måske der er tid at spare ved at kigge her i stedet...

Laver du tegninger til private på bestilling?

Hvis jeg har tiden til det, laver jeg gerne tegninger til private. Jeg tegner helst kun børn, for det er dem jeg er bedst til. Afhængigt at detaljegrad og ønsker til billedet vil prisen ligge omkring:A3: 2700 kr
A4: 1900 kr
A5: 1500 kr
I perioder har jeg dog for travlt med andre opgaver, og må takke nej til at tegne til private. Skriv til mig, så finder vi ud af det. 


Vil du læse mit manuskript?

Jeg bliver ofte kontaktet af nogen, der har en børnebogstekst, som de gerne vil have feedback på. Der er jeg desværre ikke den rette til at give, da jeg mest af alt er tegner og ikke redaktør. 

Hvem betaler, hvis du illustrerer min børnebog?

Typisk foregår det sådan, at man sender sit manuskript til et forlag, og hvis man er så heldig at de antager det, finder forfatter i samarbejde med sin redaktør, en tegner der passer til opgaven. Hvis valget falder på mig, er det forlaget der betaler for at få illustreret bogen og altså ikke forfatteren. 
Hvis du er selvudgiver, og dermed selv er forlaget, er det selvfølgelig en anden sag. 

Hvor kan man købe dine bøger?

Nogle af mine bøger er at finde hos boghandlerne, og jeg opfordrer altid til at støtte den fysiske bogbutik, hvis muligheden er der. Ellers kan mine bøger findes hos online boghandler eller hos ciha.dk der bl.a. forhandler bøgerne om Pelle og Ronja.

Vil du tegne til min børnebog?

Hvis du har fået antaget et manuskript på et forlag, må du meget gerne kontakte mig, og så kan vi se om jeg er den rette tegner til opgaven. 
Der findes mange gode fortællinger, som snørklede hjerner, forældre og bedsteforældre fortæller til begejstrede børn landet over. Desværre bliver kun en brøkdel af dem til bøger, når fortællerne forsøger at få dem udgivet. 

Så selvom jeg sikkert går glip af mange fine historier, forholder jeg mig kun til manuskripter, der er antaget af forlag eller på anden måde er sikret at blive til virkelighed. 

Vil du tegne til noget helt andet?

Jeg  elsker at få opgaver, der udfordrer mig og giver mig nye erfaringer. Så hvis du sidder med en opgave, du synes passer til min streg, men som er anderledes end hvad jeg typisk laver, skal du ikke tøve med at kontakte mig. 

Kan du anbefale en anden tegner?

Der findes mange dygtige tegnere. Nogle mestrer at tegne fantastiske drager mens andre kan tegne anatomi, der kan gøre medicinstuderende klogere. Billeder forklarer, uddyber og sætter stemningen i et illustreret værk, og det er vigtigt at vælge den helt rigtige til opgaven. 
På https://illustratorerne.dk/  kan man finde Dansk Forfatterforenings illustratorer og se eksempler på deres arbejde.


Må jeg komme i praktik hos dig?

Jeg har haft søde og dygtige praktikanter med på tegnestuen gennem årene, og det har både været hyggeligt og givende. Desværre sidder jeg pt på et meget lille kontor, og jeg holder derfor en pause fra at tage praktikanter ind. 

Hvor meget betales en illustrator?

Illustratorer plejer at få et garantihonorar der svarer til 50 procent af de royalties, man ville indtjene, hvis første oplag blev solgt. 
Fordelingen af royalties er traditionelt 7,5% til illustrator og 7,5% til forfatter.
 
En aftale kan jo se ud på mange andre måder, og mange forlag vil helst bare give et enkelt større beløb og ingen royalties. Det er jeg dog modstander af, da det er royalties der gør, at en illustrator faktisk kan leve af sit arbejde, på den lange bane.